RSS

Ce mica-i vacanta mare!

18 Aug

Bun găsit, tuturor!

Așa cum promiteam la sfârșit de clasa a III-a, luna august va fi dedicată temei de vacanță.

Dacă v-a necăjit sau v-a plăcut nespus vreo  problemă, nu trebuie decât să anunțați ( comentați, specificând nr. problemei și capitolul)

 

Desigur veți avea cât de curând idei pentru rezolvare.

Vă doresc în continuare vacanță plăcută și mi-e dor de voi toți!

vacanta

Anunțuri
 

11 răspunsuri la „Ce mica-i vacanta mare!

  1. flo76bit

    19/08/2014 at 12:41 pm

    Eu am 3 probleme la care sper sa ma ajutati, prima din ”Drumul spre performanta” Tema 1 pb nr 16 pag 117 si din GM iunie pb nr 1309 pag 24si 1325 pag 26:

    Suma a 3 numere este 55. Daca din primul scad 6, din al doilea scad 7 si din ultimul 3, raman 3 nr consecutive. Care sunt nr?

    Mama imparte clatitele facute, in mod egal, celor 5 fii ai sai si ii mai raman cateva. Fiecare copil primeste cu una mai mult decat I-au ramas ei. Cate clatite a facut mama, stiind ca I-a rams un nr par de clatite? (Are mai multe variante de raspuns?)

    Lucia si Eva au impreuna 149 lei. Suma Luciei, marita cu 3, este de3 ori mai mica decat suma Evei. Cati lei are fiecare?

     
  2. cezaps

    20/08/2014 at 4:34 am

    Pune problema in desen, adauga nr. Scazute
    si vei observa ceva….

     
    • flo76bit

      20/08/2014 at 1:19 pm

      Multumesc doamna invatatoare. Eu scadeam nr. Astept clasa a IV-a sa ne reintalnim si materiile noi

       
      • cezaps

        20/08/2014 at 4:11 pm

        Posteaza rezolvarea
        Cred ca sunt mai multe moduri, verifica intotdeauna…

         
  3. cezaps

    20/08/2014 at 7:12 pm

    Astept sa imi spui cum ai gasit 3 numere egale. Poti porni in desen de aici ! Astfel adaugi ceva, pentru a scadea ….
    Te las pana maine…..pentru prima problema.

     
  4. flo76bit

    21/08/2014 at 2:08 pm

    a /–––/+6
    b /–––/+7
    c /–––/+3
    a+b+c=55
    6+7+3=16
    55-16=39
    39:3=13(b-7)
    a – 6=12
    c – 3=14
    a=12+6=18
    b=13+7=20
    c=14+3=17
    V: 18+20+17=55

     
    • cezaps

      21/08/2014 at 5:48 pm

      Bravo, dar din rezolvare si din desen nu ai luat in consideratie reprezentarea nr. Consecutive.
      Oricum te felicit
      Hai sa incercam si cea de-a doua problemuta….

       
  5. cezaps

    21/08/2014 at 5:51 pm

    Pentru clatite, porneste de la un segment intreg, pe care sa il imparti in mod egal, respectand informatiile exact.
    Vei observa ceva dragut si becul se va aprinde.
    Spor!
    Daca reusesti singurica si cea de- a treia problema ai un premiu dulce in prima zi de scoala.

    Ne citim maine, pe seara.

     
  6. flo76bit

    22/08/2014 at 2:49 pm

    /––/––/––/––/––/–-/
    x x x x x x-1
    x=3 (clatite/copil) 3×5=15 clatite
    x-1=2 (clatite mama)
    T=17 clatite

    x=5 5×5=25; x-1=4 (nr pare ….)

    _____________________________________________________

    L /––-/+3
    E /––-/+3/––-/+3/––-/+3
    T=149+3=152 lei
    4xL=152-3×4=140
    L=140:4=35lei
    L+3=E:3
    E:3=38
    E=38×3=114 lei
    V:35+114=149 lei

     
  7. flo76bit

    22/08/2014 at 2:51 pm

    O problema mai este metoda mersului invers

     
  8. cezaps

    22/08/2014 at 7:12 pm

    Bine, draguta….
    Ma bucur sa observ din nou cat esti de ambitioasa.
    Premiul este asigurat.
    Felicitari!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: